Privacy Policy

Personal Data Protection Act - Malaysia
 
PRIVACY NOTICE (EN) 
 
This notice is given to you on behalf of Mexcomm Sdn Bhd and all of its companies ("Mexcomm"). This notice is given in line with the Personal Data Protection Act 2010 ("the Act"), to cover any personal data you have provided to Mexcomm or that is subsequently obtained by Mexcomm from time to time ("Personal Data"). Depending on case to case and the Personal Data obtained, the Personal Data Mexcomm has may include your name, phone number, identity card number, race, gender, e-mail address, credit card details, address, and other personal data of yours that may be necessary for the Purpose below.
 
The Personal Data may be processed by Mexcomm to deliver and perform Mexcomm’s products and services to you, to communicate with you, carry out analytics or performing statistical/market research, promoting products and services, and other purposes related to the business of Mexcomm (collectively, "Purpose"). The Personal Data is obtained when you subscribe for Mexcomm’s products and services, fill up documents/forms, liaise or give it to Mexcomm or Mexcomm’s representatives (in person, over the telephone, or through websites), or as a result of any referrals from a party which has included their verifiable personal contact details.
 
You are under no obligation to provide the Personal Data to Mexcomm. However, the failure to provide some of the Personal Data may result in the following (which we shall not be held liable for):
(i) inability to provide you with the required notices, or products and services requested;
(ii) inability for Mexcomm to update you with the latest products and service;
(iii) inability to comply with any applicable law, regulation, direction, court order, by laws, guidelines and/or codes applicable to Mexcomm.
 
Mexcomm does not sell the Personal Data and does not give it to any third party for the third party to use for their own commercial purpose. Mexcomm does however use the Personal Data to send communications on behalf of selected organizations if you have opted to receive such messages. We send the messages directly, so at no time do these organizations get the Personal Data, unless you respond or give it to them yourself. For the Purpose above or to fulfill some legal or regulatory function, Mexcomm may disclose the Personal Data to authorities and regulators, third party service providers that perform part of Mexcomm’s products and services or which act on behalf of Mexcomm, other third party service providers or professional advisers in connection with Mexcomm’s business, or within Mexcomm’s group of companies. The disclosure may be to places outside of Malaysia, but in all such instances, it will be done in compliance with the Act, with the necessary security and confidentiality safeguards.
 
By subscribing for Mexcomm’s products and services, and/or continuing to deal with Mexcomm, you understand, agree and consent to the contents of this notice, and the processing of your Personal Data by Mexcomm.
 
Your Personal Data shall be stored either in hard copies in our offices or stored in servers (located in Malaysia or outside Malaysia) and will either be operated by us or our service providers. Any Personal Data supplied by you will be retained by our organisation as long as necessary for the fulfillment of the Purposes stated above or as required to satisfy legal regulatory, accounting requirements or to protect our interests.
 
You may at any time withdraw your consent, in full or in part, subject to any applicable legal restrictions or contractual conditions. To do this or make inquiries, complaints, request for access to or correction of your Personal Data, or limit the processing of your Personal Data, you can contact or write in to Mexcomm Sdn Bhd, Suite 20.04-20.05, 20th Floor Wisma MCA, No.163 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur (Telephone No.: +603 2163 3228) or email us at corporate@mexcomm.net
 
Mexcomm may need to modify this notice from time to time as may be needed, for example, to comply with changes in business operations or laws and regulations. Mexcomm will post all changes to this notice. In the event of any inconsistency between the English and the Bahasa Malaysia versions, the English version shall prevail.
 
Thank you.
 

NOTIS PRIVASI (BM)

Notis ini diberikan kepada anda bagi pihak Mexcomm Sdn Bhd dan kesemua syarikat yang berkaitan ("Mexcomm "). Notis ini adalah selaras dengan Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), untuk melindungi semua jenis Data Peribadi yang anda berikan kepada Mexcomm  dan/atau yang telah sedia diperolehi oleh Mexcomm  dari masa ke semasa ("Data Peribadi"). Data Peribadi yang telah diperolehi dari masa ke semasa mungkin telah termasuk nama anda, nombor telefon, nombor kad pengenalan, bangsa, jantina, alamat e-mel, maklumat kad kredit, alamat, dan data peribadi lain yang mungkin diperlukan untuk Tujuan di bawah.

 
Data Peribadi anda diproses oleh Mexcomm  bertujuan untuk menyampaikan dan melaksanakan produk dan/atau perkhidmatan Mexcomm  kepada anda, untuk berkomunikasi dengan anda, menjalankan analisis atau melaksanakan penyelidikan statistik/pasaran, mempromosikan produk dan perkhidmatan, dan tujuan lain yang berkaitan dengan perniagaan dan operasi Mexcomm  (secara keseluruhan, "Tujuan"). Data Peribadi diperolehi apabila anda melanggan produk dan/atau perkhidmatan Mexcomm , mengisi dokumen/borang, berhubung atau memberikannya kepada Mexcomm  atau wakil Mexcomm  (secara peribadi, melalui telefon, atau melalui laman web), atau sebagai hasil daripada apa-apa rujukan daripada sesetengah pihak yang telah menyatakan butir-butir telus maklumat hubungan mereka.
 
Anda tidak wajib memberi dan/atau memaklumkan Data Peribadi anda kepada Mexcomm . Walaubagaimanapun, kegagalan untuk menyediakan beberapa butir maklumat Data Peribadi boleh menyebabkan perkara yang dinyatakan seperti berikut (dan kami tidak akan bertanggungjawab):
(i) ketidakupayaan untuk memberikan anda notis yang diperlukan, atau produk dan/atau perkhidmatan yang diminta;
(ii) ketidakupayaan untuk memaklumkan kepada anda produk dan/atau perkhidmatan terkini Mexcomm ;
(iii) ketidakupayaan untuk mematuhi mana-mana undang-undang, peraturan, arahan, perintah mahkamah, undang-undang, garis panduan dan/atau kod yang berkenaan dengan Mexcomm .
 
Mexcomm  tidak menjual Data Peribadi dan tidak memberikannya kepada mana-mana pihak ketiga untuk tujuan komersial mereka. Mexcomm  bagaimanapun menggunakan Data Peribadi untuk berkomunikasi bagi sesetengah organisasi yang terpilih, jika anda telah memilih untuk menerima mesej tersebut. Mexcomm  menghantar mesej secara terus kepada anda, maka Data Peribadi anda tidak mungkin diperolehi oleh organisasi-organisasi terbabit, melainkan jika anda memberi maklum balas dan/atau memberikannya kepada mereka sendiri. Bagi Tujuan di atas dan/atau untuk memenuhi beberapa keperluan undang-undang dan/atau peraturan, Mexcomm  boleh mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak berkuasa dan/atau pengawal selia yang berkaitan dan/atau berkenaan, penyedia perkhidmatan pihak ketiga yang melaksanakan sebahagian daripada produk dan/atau perkhidmatan Mexcomm  atau yang bertindak bagi pihak Mexcomm , pembekal perkhidmatan pihak ketiga yang lain atau penasihat profesional yang berkaitan dengan perniagaan Mexcomm , atau kumpulan syarikat Mexcomm . Pendedahan butir-butir yang berkenaan mungkin melibatkan tempat-tempat di luar Malaysia, tetapi ia akan dilakukan selaras dengan Akta yang berkaitan, selain mengambil langkah-langkah keselamatan yang diperlukan berserta perlindungan kerahsiaan dalam melaksanakan perkara tersebut.
 
Dengan melanggan produk dan/atau perkhidmatan Mexcomm , dan/atau berurusan dengan Mexcomm  secara berterusan, anda memahami, bersetuju dengan kandungan notis ini, dan pemprosesan Data Peribadi anda oleh Mexcomm .
 
Data Peribadi akan disimpan sama ada dalam bentuk cetakan di premis Mexcomm  atau disimpan di dalam pelayan (samada di dalam atau di luar Malaysia) dan sama ada akan dikendalikan oleh Mexcomm  atau pembekal perkhidmatan Mexcomm . Semua jenis Data Peribadi yang dibekalkan oleh anda akan disimpan oleh Mexcomm  selama yang diperlukan untuk memenuhi Tujuan yang dinyatakan di atas dan/atau seperti yang diperlukan untuk memenuhi peraturan, keperluan undang-undang dan/atau untuk melindungi kepentingan Mexcomm .
 
Pada bila-bila masa anda boleh menarik balik kebenaran anda, sepenuhnya atau sebahagian, tertakluk kepada keperluan undang-undang-undang atau syarat-syarat kontrak. Untuk berbuat demikian atau untuk sebarang pertanyaan, aduan, keperluan akses kepada atau pembetulan terhadap Data Peribadi anda, atau menghadkan pemprosesan Data Peribadi anda, anda boleh menghubungi atau menulis kepada Mexcomm Sdn Bhd, Suite 20.04-20.05, 20th Floor Wisma MCA, No.163 Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur (Telefon No:. +603 2163 3228) atau emel kami di corporate@mexcomm.net
 
Mexcomm  mungkin perlu mengubahsuai notis ini dari masa ke semasa sebagaimana yang diperlukan, sebagai contoh, untuk mematuhi perubahan dalam operasi perniagaan atau undang-undang dan/atau peraturan-peraturan tertentu. Mexcomm  akan mencatat semua perubahan di notis ini. Sekiranya terdapat percanggahan di antara versi Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.
 
Terima kasih.


Print

Event Calender

Latest News

View All